Bliv klar til at flytte i hus

Nøgle i husdyr

Når man skal flytte i hus, er der mange bolde, man kommer til at have i luften. Alt lige fra økonomi til indretning. Her er listet 3 ting, du skal være opmærksom på, når du flytter i hus.

1. Få styr på økonomien

Det er ikke billigt at flytte i hus. Der skal først og fremmest spares sammen til et huslån, hvor man selv skal kunne udbetale 5% af husets pris. Koster et hus eksempelvis 1.000.000kr. skal man spare 50.00kr. sammen. Dertil skal man også godkendes af banken og bevise, at man i løbet af de seneste to år har haft en stabil indkomst og økonomi til at kunne betale et hus tilbage. Derudover kommer istandsættelse og renovation. Dette afhænger selvfølgelig af hvilken stand det hus, man køber, står i, og samtidig hvad man selv mener, der skal laves om på. Dertil skal der købes inventar, hvis man ikke ønsker at bruge det samme som fra ens tidligere hjem.

2. få styr på det juridiske

Nå man skal købe hus er der en masse juridisk man skal have styr på. Ejendomsmægleren vil altid være på sælgers side, og vil derfor forsøge at få den bedste pris ud af handlen som muligt. Dertil er det vigtigt at alliere sig med en advokat, så du sikrer dig, at du får huset til den pris der stemmer overens med husets stand. En advokat kan hjælpe dig med at få udarbejdet en tilstandsrapport, og samtidig tage den med til din ejendomsmægler, så du har evidens for at revidere prisen så den stemmer overens med husets tilstand. Boligadvokaterne hos Hviid advokater er specialiseret i købers ret inden for bolig køb og kan derfor hjælpe dig med at komme igennem boligkøbet, så du undgår at blive snydt.

3. Spar med familie og venner

Når du skal flytte i hus, er det vigtigt at du ikke er alene om det. Familie og venner kender dig bedst og kan give dig et andet syn, hvilket kan hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger, både hvad angår huskøb i forhold til at vælge det rigtige hus og indretningen af huset. Når det kommer til indretningen, er det vigtigt, at du indretter dit hjem, så du føler dig hjemme. Dit hjem er der hvor hjertet bor, så derfor er det vigtigt, at du føler dig tryg og samtidig elsker dit hjem.