Udendørs hygge og varme når som helst

Foråret og sommeren er lige om hjørnet, og du er måske allerede begyndt at klargøre haven og terrassen, få det hele gjort fint og behageligt, så du og dine nærmeste kan tilbringe en masse tid sammen udendørs. Det kan også være, at du ser begrænsninger omkring tiden på terrasen, vi er jo i Danmark, og det betyder skiftende vejr og store temperatur forskelle, og hvem gider bruge sin tid udenfor når det er koldt?

Med en terrassevarmer får du mulighed for at få en vedvarende varme, et flot og elegant touch til terrassen og muligheden for at samles udenfor uden at blive afbrudt af mørkets frembrud og den dalende temperatur. 

Hvad er en terrassevarmer?

En terrassevarmer, som navnet også antyder, opvarmer terrassen. Hvor meget varme der afgives, varierer alt efter hvilken terrassevarme, der vælges og hvilken varmekilde den drives af. Overordnet set er der tre varmekilder: gas, bioethanol og elekticitet, og nogle afgiver meget varme, mens andre fungerer mere som en hyggelig genstand. Find mere info her.

Gas terrassevarmere er kendt for deres effektivitet når det kommer til opvarmning af udendørs områder. Der er flere fordele ved at vælge gas som varmekilde – det er nemt, billigt og flot, hvorfor den også foretrækkes af mange. Varmeeffekten er høj til et relativt lille beløb, og du får samtidig en terrassevarmer med en levende flamme i flotte blålige og orange nuancer, der er med til at give lys og en hyggelig atmostfære.

En anden varmekilde er bioethanol, der påfyldes biopejse. Disse er glimrende, da der ikke er store krav til installation, mange af modellerne er flytbare og de kan både anvendes indendørs og udendørs. Der dog også begrænsninger, da varmeeffekten er minimal og den levende flamme påvirkes af vinden. Biopejse er med til at skabe en god stemning, og man kan med fordel samles om terrassebordet med den flotte bordpejs i midten.

De elektriske terrassevarmere, er kendt for denres elegante design, og så kan de være meget effektiv og behagelig, hvis de hænger efter formålet. Det anbefales, at el terrassevarmerne opsættes på en overdækket terrasse, hvilket også betyder at varmen bliver inden i området. Der afgives varme her og nu, men man skal være opmærksom på, at den bruger en del strøm.

Hvornår kan terrassevarmeren anvendes?

En terrassevarmen kan som udgangspunkt anvendes hele tiden, og den kan være med til at få dine aftner til at føles tidsløse. Dog er nogle varmekilder mere tidsbgrænset end andre. Den elektriske terrassevarmer kan køre så længe, den er sat til strøm. Gas terrassevarmere kan afgive varme i et givent antal timer, inden gasflasken løber tør og skal udskiftes, hvilket kan gøres nemt og hurtigt. Ved bioethanol skal du være opmærksom på, at varmekilde er tidsbegrænset, og der anbefales en afkølingspause, før pejsen kan genopfyldes med bioethanol. 

Aktiviteter hvor terrassevarmen spiller en god rolle.

Der findes uendelige mange aktiviteter man kan foretage sig i haven eller på terrassen, hvor en terrassevarmer kan være med til at forlænge disse stunder. Der findes både effektivere og flotte stilfulde modeller. Bliv inspireret af nutidens trends i afsnittet om boligindretning.

Familien eller vennerne kommer på besøg, i har aftalt at spise sammen, og hvad kan være bedre end at nyde solens varme på terassen, samtidig med at i nyde jeres måltid? Hyggen er godt i gang og i vælger at fortsætte ude på terrassen, vejret er jo stadigvæk til det, så i finder kort og brætspil frem og fortsætter aftenen udenfor. Det er begyndt at blive koldt, men i sidder lige og har det så hyggeligt, og ingen vil rigtig ind. Her kan terrassevarmen giver et frisk pust af varme, og i kan fortsætte aften som hidtil.

En anden dag holder du måske havefest, dine gæster er forberedt og har ekstra tøj med, men det er ikke altid, at det lige er nok. Derfor er du også forbredt med din terrassevarmer. Ikke nok med at det tilføjer noget ekstra varmen, så giver den lys og skaber en hyggelig atmosfære, som i nu alle kan samles om.

Selv hvis du har brug for alene tid, og du bare vil sidde og nyde roen og freden på terrassen med en god bog, skal kulden ikke stoppe dig i det. Her kan du også anvende din terrassevarmer og forlænge din aften så længe, at du har behovet for det.

Der behøves altså ikke være en særlig grund til at anskaffe sig en terrassevarmer, det er grund nok, hvis du bare har brug for at tilføje lidt ekstra hygge og varme både for dig selv og dine gæster.